Turforslag Tyinholmen og Eidsbugarden

Tyinholmen og Eidsbugarden er fantastiske utgangspunkt for mange flotte skiturer i Jotunheimen. Ta beltebilen til fjells og skap en minnerik dagstur på fjellet. Du kan gå fine og enkle rundturer eller flotte utsiktsturer til f.eks. Torshammaren eller Utsikten. Du kan også gå de mer krevende, men flotte 2000m toppene som Uranostind, Galdeberg og Langeskavltind. Les turbeskrivelser under og husk å booke billetter til beltebilen på forhånd!

Uranostind

Du har helt sikkert sett den hvis du har vært på Tyin. Den majestetiske og spisse toppen i enden av Tyinvannet. Mange mener Uranostind også er den vakreste tinden i Jotunheimen. Det er uten tvil den mest populære 2000m toppen i området Tyinholmen/Eidsbugarden både sommer og vinter. Med beltebil fra Tyin kan du gå denne som en dagstur og være tilbake på hytta på Tyin/Filefjell til en sen, men velfortjent middag.

Galdeberg

Galdeberg er verken av de mest kjente eller høyeste 2000m toppene i Jotunheimen, men den tilbyr en av de beste nedkjøringene! Fra toppen på 2075m kan du kjøre sammenhengende helt ned igjen til Bygdin på 1058m, over 1000 høydemeter med skikjøring non-stop! For den ultimate randoneeopplevelsen fra Eidsbugarden er dette absolutt toppen du bør bestige. Utsikten fra toppen er selvsagt upåklagelig.

Langeskavltind

Langeskavltinden er 2014m høy og gir deg en fantastisk utsikt over store deler av Jotunheimen. Langeskavlen og Langeskavltinden ligger mellom Uranosbreen og Mjølkedalsbreen. Turen er ikke eksponert og passer derfor de som har litt høydeskrekk og som vil unngå f.eks. Uranostind. Det er derimot en forholdsvis lang tur så god fysisk form er en stor fordel. Turen egner seg best med fjellski.

Uranostind via Langeskavltind

På denne turen får du to 2000m topper på en og samme dag. Du får Langeskavltinden på 2014m i tillegg til den flotte og majestetiske Uranostinden på hele 2157m. Dette er en lang og krevende tur og forutsetter at du er i god fysisk form og har mye skierfaring. Turbeskrivelsen er lagt opp med start og slutt på Eidsbugarden, men kan like gjerne gås fra og til Tyinholmen.