Beltebil

Rutetabellen for beltebil finner du ved å klikke her.
Du kan også søke opp alle avgangene i vårt online billettsystem hos Nor-Way Bussekspress.
For plassbestilling klikk her.

Her kan du lese mer om beltebilene. Vi har også noen videoer å vise deg helt nederst på siden.

Bombardier Snowmobile

Bombardier er et canadisk firma som bygde beltebilene, eller snowmobiler som de heter i Canada, fra midten av 1940-tallet til den siste ble produsert i 1981. Siden JVB begynte å bruke disse mellom Tyin og Eidsbugarden har vi kjøpt 12 av disse, noen nye og noen brukte. I nyere tid har alle bilene gjennomgått en omfattende restaurering og fremstår i dag i meget god stand. Originalt var alle utstyrt med Chrysler rekkeseks motor på 115hk, en del med manuell girkasse. På 1980-tallet fikk alle bilene ny og større motor. Valget falt igjen på Chrysler, men mer kraft av en V8 motor på 5,4l og 180hk. I løpet av de siste årene med restaurering av alle bilene har en del fått enda kraftigere motor, en Chevrolet V8 på 5,7l og 310hk. Samtlige biler er nå utstyrt med 3-trinns automatgirkasse.

En del tekniske løsninger er også forbedret opp gjennom årene selv om de ikke synes så godt, som f.eks. bremsesystem, varmeapparat, kjølesystem etc.

Beltebilene på Norge Rundt

17. april 2009 sendte NRKs Norge Rundt et innslag av beltebilene. Filmingen skjedde på strekningen Tyin – Eidsbugarden og på vårt eget kjøretøyverksted med vedlikehold av en beltebil. Se Norge rundt-sendinga her.


Beltebil-videoer fra Youtube

JVB Beltebiler ved avgang fra Eidsbugarden.
JVB Beltebiler ved Tyinholmen på veg fra Eidsbugarden til Tyin.
Dagstur til Eidsbugarden med buss og beltebil. Filmet av Kjell Jacobsen.