Informasjon & Kart

Beltebilen
Beltebilruta starter ved parkeringsplassen på Tyin og følger stort sett Fv 252.

All bagasje (unntatt en svært begrenset mengde håndbagasje) plasseres på taket på beltebilen. Det er derfor lurt å pakke bagasjen skikkelig, det kan være kuldegrader, snø og regn i fjellet. Vi ønsker at ski og staver ligger i en skipose, eller i det minste er bundet sammen.

Ankomst med buss
Nor-Way Bussekspress rute NW160, Valdresekspressen, betjener stoppestedet Tyin i umiddelbar nærhet til beltebilene.
Si gjerne ifra til bussjåføren at du skal til beltebilen på Tyin når du går på bussen. Beltebilsjåførene har vanligvis kontakt med bussene før avgang og da vet vi at du kommer.

NB! Avganger i rutetabellen som er merket ank/avg Tyinkrysset (Øst-Vest Ekspressen og Innlandstrafikk) har bare forbindelse mellom Tyin og Tyinkrysset (4km) med taxi. Ta kontakt med JVB for å bestille taxi (kr 50,- per person). Har du bestilt gjennomgående buss- og beltebilbillett på Nor-Way Bussekspress sine nettsider trenger du ikke å bestille taxi separat, denne er i så tilfelle inkludert.

Ankomst med bil
Hvis du kommer med bil finner du parkeringsplass på Tyin på høyre side av veien når du kommer fra Tyinkrysset (Oslo/Bergen). Parkeringsplassen er ubetjent. Både for å betale og for å komme inn på parkeringsplassen må du ha et gyldig betalingskort (parkering koster 110kr per døgn). (JVB har ingenting med driften av parkeringsplassen å gjøre). Kartreferanse til beltebilene og parkeringen finner du ved å trykke her.

Elbiler
Det er foreløpig ingen lademulighet for elbiler på Tyin. Nærmeste ladestasjon er ved Tyinkrysset Fjellstue og denne driftes av Fortum.

Kart til Tyin
Kartet under viser opplastingsstedet til beltebilen på Tyin. Hvis du bruker Google Maps e.l. til å beregne reisetid, husk å legge til rikelig med tid for å kompensere for kø og stor trafikk på utfartsdager som fredager, lørdag før vinterferien, påske osv. Beregn også god tid dersom det er meldt om vanskelige kjøreforhold.