Beltebilene

Dele:
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp

Her kan du lese mer om beltebilene. Vi har også noen videoer å vise deg.

Bombardier Snowmobile

Bombardier er et canadisk firma som bygde beltebilene, eller snowmobiler som de heter i Canada, fra midten av 1940-tallet til den siste ble produsert i 1981. Siden JVB begynte å bruke disse mellom Tyin og Eidsbugarden har vi kjøpt 12 av disse, noen nye og noen brukte. De siste 10 årene har alle bilene gjennomgått en omfattende restaurering og fremstår i dag i meget god stand. Originalt var alle utstyrt med Chrysler rekkeseks motor på 115hk, en del med manuell girkasse. På 1980-tallet fikk alle bilene ny og større motor. Valget falt igjen på Chrysler, men mer kraft av en V8 motor 5,4l og på 180hk. I løpet av de siste 10 årene med restaurering har en del av bilene fått enda kraftigere motor, en Chevrolet V8 på 5,7l og 310hk. Samtlige biler har nå en 3-trinns automatgirkasse.

En del tekniske løsninger er også forbedret opp gjennom årene selv om de ikke synes så godt, som f.eks. bremsesystem, varmeapparat, kjølesystem etc.

Beltebilene på Norge Rundt

17. april 2009 sendte NRKs Norge Rundt et innslag av beltebilene. Filmingen skjedde på strekningen Tyin – Eidsbugarden og på vårt verksted med vedlikehold av beltebilene. Se Norge rundt-sendinga her.


Videosnutter fra Youtube

JVB Beltebiler ved avgang fra Eidsbugarden
JVB Beltebiler ved Tyinholmen