Turforslag: Topptur til Leirungskampen


Fakta

Lengde:14km
Tidsforbruk:4-5 timer pluss pauser.
Merking:Delvis merket.
Høydemeter:1070m
Vanskelighetsgrad:Krevende. Bør være i god fysisk form.Turbeskrivelse

Leirungskampen er en flott og spennende topptur som kan gåes som en dagstur fra Torfinnsbu. Ta første båten fra Bygdin inn og siste ut igjen. Toppen er også et kjempebra alternativ til Østre Torfinnstind dersom du ikke er komfortabel med eller ikke har erfaring nok til å gå denne toppen på egenhånd og ikke vil bli med på guidet tur.

Turen starter med å følge stien til Gjendebu opp Torfinnsdalen og inn i Svartdalen. Omtrent midtveis langs det første tjernet går stien opp til høyre til Svartdalsbandet (og Leirungsdalen). Stien opp til Svartdalsbandet og gjennom Leirungsdalen var merket, men merkingen er senere fjernet. Likevel er stien lett å finne og følge. Vel oppe på Svartdalsbandet svinger du til høyre og følger eggen opp til fortoppen til Leirungskampen. Her fortsetter man ned et skar og rundt på vestsiden av en liten spiss topp før hovedtoppen. Det er noe løse steinmasser når man runder toppen, men det er ikke vanskelig og ingen problem hvis man utviser litt forsiktighet. Man kan også gå over toppen, men det krever litt klyving. Resten av turen til selve toppen av Leirungskampen går lett.

Slik gjør du det

  • Kjør til Bygdin eller ta Valdresekspressen fra Beitostølen kl. 08:45 (som også korresponderer med buss fra Fagernes kl. 08:00).
  • Ta M/B Bitihorn til Torfinnsbu kl. 09:05.
  • Start turen til Leirungskampen kl. 09:50.
  • Ta M/B Bitihorn tilbake fra Torfinnsbu kl. 16:30 (som korresponderer med Valdresekspressen til Beitostølen og Fagernes).


Tips fra kapteinen

  • Vær på toppen innen kl. 13:00 så er du sikker på å rekke båten tilbake. Da rekker du også lunsj, selfie og litt velfortjent avslapping på toppen.