Turforslag: Topptur til Østre Torfinnstind

Fakta

Tidsforbruk:3-5 timer pluss pauser.
Merking:Ikke merket
Høydemeter:1060m
Vanskelighetsgrad:Krevende. Bør bestiges med guide pga. sikkerhet.


Turbeskrivelse

Østre Torfinnstind er den østre av de tre Torfinnstindene. Den rager majestetisk opp i himmelen bak Torfinnsbu. Den er også den høyeste av Torfinnstindene med sine 2119moh. Bestigningen starter umiddelbart og det er derfor bare 3km fra Torfinnsbu og opp til toppen. Man bør være fjellvant og i god fysisk form for denne turen og det er derfor ingen problem å rekke dette som en dagstur. Fra båten legger til på Torfinnsbu kl. 09:50 har du litt over 6,5 time før du må være tilbake.

Turen starter med å følge stien mot Gjendebu oppover Torfinnsdalen til der terrenget flater noe ut. Her tar man til venstre inn på umerket sti opp til det bratteste partiet og inn i en renneformasjon. Noen partier opp renna må klyves. Det er her det vanskelige starter med å finne riktig renne opp mot toppen. Det finnes renner som ikke leder noe sted og det finnes renner som også fører til toppen, men som gir en mye vanskeligere bestigning. Spesielt ved dårlig sikt er det fort gjort å gå feil. Derfor bør turen gåes sammen med en erfaren fjellguide.

For de virkelig spenningssøkende og sporty fjellfolk anbefaler vi turen over Torfinnstraversen. Turen starter med bestigningen av Østre Torfinnstind, men fortsetter over Midtre og Vestre før man kommer ned i Langedalen og går tilbake til Torfinnsbu. Denne turen byr på både klatring og rapellering og man må ha med erfaren guide. Turen er såpass lang at denne må kombineres med en overnatting på Torfinnsbu før man returnerer med M/B Bitihorn dagen etter.

Slik gjør du det

  • Kjør til Bygdin eller ta Valdresekspressen fra Beitostølen kl. 08:45 (som også korresponderer med buss fra Fagernes kl. 08:00).
  • Ta M/B Bitihorn til Torfinnsbu kl. 09:05.
  • Gå til Østre Torfinnstind
  • Ta båten tilbake fra Torfinnsbu kl. 16:30 (som korresponderer med Valdresekspressen til Beitostølen og Fagernes).

Tips fra kapteinen

  • Gå denne turen med guide med mindre du er veldig erfaren med toppturer.
  • Husk hjelm i renna!

Book utflukt til Østre Torfinnstind

Østre Torfinnstind

Heng med på en dagstur opp til toppen av Østre Torfinnstind 2119, meter over havet!

Les mer om turen på Jotunheimen Travel sine nettsider eller på Jotunheimen.com.