Buss til leirskole og skoletur

JVB Tur har lang erfaring i å kjøre elever i buss til leirskole og på skoletur. Våre sjåfører trives godt med å få kjøre forventningsfulle og spente elever til leirskole. Leirskoleturen er for mange en opplevelse som skiller seg ut og som alle har minner fra. Styrk det sosiale samholdet i klassen og bli kjent med nye elever. Kanskje du får tilbudet om å prøve noe nytt. Dette er en unik mulighet til å utforske nye aktiviteter med dyktige instruktører og lærere.

Fra skoleåret 2019/2020 har dette blitt et tilbud som alle skal ha mulighet til å delta på. Turen starter og slutter som regel med en busstur, la oss bidra til at transportetappen til/fra leirskolen blir en trygg og behagelig reise.

Ta kontakt for en uforpliktende tilbud, vi er konkurransedyktige på pris og har som nevnt lang erfaring med leirskoletransport.

Behagelige seter på bussen til leirskole

Brennabu leirskole

JVB tur er stolte av å være en nær samarbeidspartner med landets største leirskole Brennabu. Leirskolen ligger 850 meter over havet i naturskjønne omgivelser med kort vei til utmark. Kjøretid på litt over 3 timer fra Oslo

Langedrag naturpark

Langedrag driver også leirskole ved siden av naturparken med mange ville dyr, husdyr og aktiviteter. Beliggenheten er på 1000 m.o.h. ved Tunhovd i Hallingdal. Kjøretid ca 3 timer fra Oslo.

Tips til bussturen

Mange barn er ikke like vant til bilkjøring eller lange turer. En skoletur er ofte kort mens en buss til leirskole gjerne tar 3-4 timer. La bussturen bli en positiv opplevelse. Vi anbefaler å legge bort teknisk utstyr og prate med medelever underveis. Om du vet at du lett blir bilsyk, kan du sette deg langt frem og se på veien. Kanskje sjåføren har noen tips å komme med.

Bilsyke

Noen barn har lett for å bli bilsyke, også i buss. Barn som ikke er vant til å kjøre bil over lengre avstander er gjerne ekstra utsatt for dette. Uansett er det ikke alltid “bilsyke” er utløst av bilturen i seg selv, men inntak av mye søtt eller salt rett før eller underveis. Nettbrett/mobiltelefon kan med fordel pakkes bort, da blir det enklere å følge med på veien. Elever som vet de kan bli bilsyke bør spørre om å få sitte så langt frem i bussen som mulig.

Hva bør være med inn i bussen

Vi anbefaler derfor sterkt at elevene ikke har med annet enn vann (uten kullsyre) ombord i bussen. Matpause tar vi underveis.

Hvordan bør vi pakke bagasjen?

Bussene har store bagasjerom, men likevel kan det bli trangt når 40-50 elever skal ha med bagasje, ski og andre saker for en ukes skoletur. Ikke heng sko, liggeunderlag, drikkeflasker eller annet utenpå sekken. Da blir de vanskelige å stable skikkelig i bussen og vi kan få utfordringer med å få alt med. Ta av liggeunderlag og sovepose om det henger utenpå sekken før bagasjelasting. Sovepose og liggeunderlag kan tas med inn i bussen, spesielt om det blir dårlig plass. Tunge gjenstander skal alltid ligge i bagasjerommet.