Langeskavltind 2014m

Langeskavltind er 2014m høy og gir deg et fantastisk skue utover store deler av Jotunheimen. Langeskavlen og tinden ligger mellom Uranosbreen og Mjølkedalsbreen. Turen er ikke eksponert og passer derfor de som har litt høydeskrekk og som vil unngå f.eks. Uranostind. Det er derimot en forholdsvis lang tur så god fysisk form er en stor fordel.

Høyde: 2014moh
Lengde: Ca. 22km
Høydemeter: Ca. 1200m
Førstebestigning: Ukjent
Ski: Turen egner seg best med fjellski.

 

Slik gjør du det

Husk å bestille billett til beltebilen på www.nor-way.no minst dagen i forveien. Kjøp billett Tyin-Eidsbugarden. Hvis avgangen(e) er merket “ikke åpnet for salg” må du ringe beltebilen for manuell booking.

Bli med beltebilen helt til Eidsbugarden (turen kan også gås fra og til Tyinholmen). Følg stikket løype mot Skogadalsbøen og Sløtafjellrunda. Ved stidelet Sløtafjellrunda/Skogadalsbøen fortsetter du litt mot Skogadalsbøen før du tar opp skaret rundt høyde 1483m, med retning mot høyde 1517m. Rund vestover på nedsiden av punkt 1552m og fortsett vestover forbi de små tjernene for å unngå skredfarlig terreng. Deretter fortsetter turen rett opp til punkt 1740m. Nå er du snart oppe på Langeskavlen på 1821m og kan fortsette på ryggen av Langeskavlen til du når Langeskavltinden.

Retur
Returen går du samme vei som turen opp.

Kart

Her kan du se ruta i 3D kart. Trykk på flyikonet nede til venstre for å fly gjennom ruta. Det nederste kartet viser kart fra UT.no og er et godt kart i 2D.

Sikkerhet

Hold deg alltid oppdatert om vær, føre og skredvarsel. Nyttige linker:
Skredvarsel: Varsom
Værvarsel: Yr
Nyttig Facebookgruppe: Randonee Tyin/Filefjell og omegn
Nyttig Facebookgruppe: Toppturer i Jotunheimen, Rondane og Dovrefjell

Greit å vite

For de som er veldig spreke kan man gå Uranostind via Langeskavltind og dermed få to 2000m topper på en og samme dag. Les om dette i egen turbeskrivelse.