Foto: xxxx

Oppdag Jotunheimen: Svartdalen og Besseggen (4 dager)

Kombiner to av våre vandretur-favoritter, Svartdalen og Besseggen. Muligens den perfekte langweekenden i fjellet?

Høydepunkt

  • Besseggen – Norges mest populære fjelltur
  • Svartdalen – et frodig paradis mellom høye fjell
  • Koselige fjellstuer med god lokalmat

Inkludert

  • Busstransport fra/til Oslo
  • Bagasjetransport
  • Overnatting inkl. håndklær og sengetøy
  • Fokost, lunsjpakke og middag
  • Detaljert turbeskrivelse

Sesong

Juni – september

 

Besseggen og Svartdalen

Vår 4-dagers Svartdalen og Besseggen-tur i Jotunheimen Nasjonalpark er beregnet på vandrere i gjennomsnittlig fysisk form, som er vant til å gå i fjellet.

Gå Besseggen, en av de mest populære turene i området. Hvert år kommer 60 000 mennesker for å gå ikoniske Besseggen, og det har blitt en milepæl for norske friluftsfolk.

Ferden gjennom Svartdalen er en av de mest annerkjente and respekterte turene i området. Den ganske tøffe turen kombinert med dramatiske fjell som hever seg over én på alle kanter, kan gi følelsen av å være i et gammelt folkeeventyr. På dager med mye tåke, og litt uklar sikt på lang avstand, blir denne følelsen forsterket da man aner ansikter som skjuler seg i fjellveggene og føler synet av troll og andre skapninger følge nysgjerrig med på turgåere. På dager med klar sikt kommer høye (mange snødekte) topper i området til syne, inkludert Knutsholstiden, som før i tiden ble regnet som det høyeste fjellet i Norge.

Du kommer til å bo på tradisjonelle og historiske steder som Bygdin høifjellshotell, Gjendesheim og Gjendebu DNT, hvor du vil oppleve en vennlig og avslappende tilværelse, og god lokalmat.

Dag for dag

Dag 1: Oslo - Bygdin

Buss: (Nor-Way) Oslo Bus Terminal → Gjendesheim: 10:20 → 15:10

Nyt turen fra storbyen mot Valdres og Jotunheimen! Ekspressbussene tar deg rett fra hovedstaden, til hjertet av Norge. På veien vil du passere fjell, daler, elver, og vakre gårder. Bussene har gratis WiFi, strømuttak med USB-ladere og toaletter.

Overnatting: Bygdin Høifieldhotell

Rett ved Bygdinvannet og bryggen til M/B Bitihorn finner du Bygdin Fjellhotell. Hotellet byr på en tradisjonsrik og historisk atmosfære, med god lokalmat.

Dag 2: Svartdalen

Båt: (M/B Bitihorn) Bygdin → Torfinnsbu: 09:05 → 09:50

Dag to begynner med en vakker reise over Bygdinvannet med historiske M/B Bitihorn. Ombord på Bygdinbåten ser du mange av Jotunheimens mektige topper ruve langs vannet.

Vandretur: Svartdalen

Vanskelighetsgrad: Utfordrende
Tid: 6-8 time(r)
Avstand: 14 kilometer
Stigning: 610 meter

Vandringen gjennom Svartdalen gir en fantastisk utsikt over de omliggende fjelltoppene. Svartdalen er kjent som en av de vakreste dalene i Jotunheimen –  vi er helt enige!

Overnatting: Gjendebu DNT
På 990 moh i vestenden av Gjendevannet finner du Gjendebu. Hotellet byr på en tradisjonsrik og historisk atmosfære, med god lokalmat – og er den eldste hytten til DNT, bygget i 1871.

Dag 3: Besseggen

Båt: (Gjendebåten) Gjendebu → Memurubu: 08:35 → 08:55

Vi tar båten over Gjendevannet fra Gjendebu til Memurubu. Her er vi på 984 meter over havet, omgitt av flere topper over 2000 meter.

Vandretur: Besseggen (Memurubu ↔ Gjendesheim)

Vanskelighetsgrad: Vanskelig
Tid: 7-9 time(r)
Avstand: 13 kilometer
Stigning: 1300 meter

Besseggen er en av Norges mest populære turer. Det er fantatstisk utsikt over majestetiske Jotunheimen på tur over den smale, luftige ryggen. Med det grønne Gjende 400 meter rett ned på den ene siden, og det dypblå Bessvatnet på den andre vil du få en opplevelse du sent vil glemme.

Overnatting: Gjendesheim DNT

Gjendesheim Turisthytte har en historie helt tilbake til 1878. Hytten er drevet av DNT og holder til i hjertet av de norske fjell, med Besseggen som nabo. Her vil du oppleve matopplevelser basert på lokale tradisjoner, kultur og råvarer.

Dag 4: Gjendesheim - Oslo

 

Buss: (Nor-Way) Gjendesheim → Fagernes → Oslo: 10:00 → 14:50

 

Hjem med Valdresekspressen!

Nyt turen hjem fra fjelleventyret. Ekspressbussene tar deg rett fra Jotunheimen og Valdres tilbake til byen. På veien vil du passere fjell, daler, elver og vakre gårder. Bussene har gratis WiFi, strømuttak med USB-ladere og toaletter.

Praktisk informasjon

Under vil du finne praktisk informasjon som omhandler denne turen.
Finner du ikke det du leter etter? Se vår side ofte stilte spørsmål, eller send oss en mail – vi hjelper deg!

Transport

Reisen inkluderer transport fra Oslo til Gjendesheim med Valdresekspressen, båt over Bygdinvannet og Valdresekspressen fra Gjendesheim tilbake til Oslo.

Bagasjetransport

Bagasjetransport er inkludert i prisen, og omfatter:

Fra Bygdin Høifieldshotell til Gjendebu DNT
Fra Gjendebu DNT til Gjendesheim DNT

Måltider

Turpensjon inkluderer frokost, matpakke og middag. Ønsker du annen drikke til middagen eller snacks/sjokolade på turen, kan dette kjøpes på hyttene. Det er mulig å fylle termos med varm drikke (mot betaling) og drikkeflasker med vann (gratis) på alle overnattingsstedene.

Overnatting

Dag: 1 – Bygdin Høifieldshotell
Dag: 2 – Gjendebu DNT
Dag: 3 – Gjendesheim DNT

Pakkeliste

Pakkeliste:
Du vil trenge en ryggsekk for dagsturene, gjerne på mellom 20 og 30 liter. En vanntett «duffelbag»for resten av bagasjen er anbefalt. Bagasjen blir flyttet fra sted til sted og kan være utsatt for regn og øvrige elementer under transporten.

Ullsokker, tynne
Ullundertøy
Regn, og vindtett jakke og bukse
Skjorte, eller genser av ull eller fleece
Regn, og vindtett jakke og bukse
Lue
Buff/skjerf
Hansker/vanter
Shorts
T-skjorte
Innendørs fottøy
Ekstra undertøy
Ekstra innendørs bukser

Toalettsaker
Hodelykt/lommelykt
Toalettpapir og tette papirposer
Poser til søppel
Gnagsårplaster
Sitteunderlag

Termos og vannflasker
Sitteunderlag
Kamera
Mobil
Ladebank
Solbriller
Solkrem

Til selvguidede turer:
Kart, kompass og kartmappe
Kartapp på mobil – f.eks Norgeskart
Førstehjelpsutstyr 
Kniv/multitool

Se flere av våre vandreturer